Байден – про новий пакет військової допомоги Україні: “Потрібно більше, поки не пізно”

Події

Президент США Джо Байден прокоментував виділення Україні нового пакета допомоги на 300 мільйонів доларів. На його думку, “цього недостатньо”.

Про це американський лідер повідомив на переговорах із президентом Польщі Анджеєм Дудою та польським прем'єр-міністром Дональдом Туском, передає ВВС.

Байден пояснив, що це екстрений пакет допомоги, який вдалося направити за рахунок коштів, заощаджених під час виконання попередніх контрактів Пентагону.

“Того, що ми сьогодні ухвалили, зовсім недостатньо. Конгрес повинен негайно запропонувати об’єднаним партіям ухвалити проєкт про національну безпеку, який включає допомогу Україні. Ми повинні діяти, поки не буде занадто пізно. Поки не пізно. Тому що, як пам'ятає Польща, Росія не зупиниться в Україні”, – наголосив він.

На його думку, Путін продовжує йти вперед, що своєю чергою “створює загрозу для Європи, США і всього вільного світу”.

Додамо, що адміністрація Байдена запропонувала Конгресу надати масштабнішу допомогу Україні на суму близько 60 мільярдів доларів. Законопроєкт про це вже схвалив Сенат, але він наразі заблокований у Палаті представників через прибічників експрезидента Дональда Трампа та призначеного ним спікера Майка Джонсона.

Нагадаємо, за інформацією видання Politico, США в новому пакеті допомоги готуються передати Україні партію ракет ATACMS.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *