“Гарячий” день у Росії: звільнення від Путіна, падіння літака і атака дронів – подробиці

Ексклюзив ТСН

У Росії побоюються нового вторгнення російських же добровольчих загонів напередодні виборів Путіна. Як зазначають в Інституті вивчення війни, країна-агресорка використовує для захисту свого кордону з Україною призовників, імовірно, через небажання передислоковувати війська з лінії фронту в інші райони.

Про це йдеться у репортажі кореспондентки ТСН Яни Слєсарчук.

Російські добровольці хочуть звільнити Росію від Путіна

Доки російська ППО зайнята одразу в кількох областях, а соцмережами ширяться кадри пожежі на двох нафтобазах. Підрозділи легіону “Свобода Росії”, Російського добровольчого корпусу та “Сибірського батальйону” з двох напрямків перетинають кордон.

Усі ці підрозділи складаються з росіян. Вони заявляють на відео: повертаються додому, аби звільняти громадян Росії від Путіна, від санкцій, від війни.

Невдовзі “Свобода Росії” публікує відео селища, звільненого від БТРа російської армії. Першим із російських посадовців стрілецькі бої на території Росії обережно підтверджує губернатор Курської області.

Що кажуть у ГУР

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в коментарі Радіо Свобода заявив: це самостійна ініціатива російських добровольчих формувань. Про співпрацю з українськими силами оборони не йдеться.

Протягом кількох годин соцмережі сперечаються – відбили атаку російських добровольців чи ні. Силовики країни-агресорки твердять про космічні цифри вражених людей і техніки.

Атака на нафтопереробний термінал і падіння Іл-76

Тим часом під Нижнім Новгородом доводиться повністю зупинити роботу спаленого нафтопереробного терміналу, одного з найбільших в країні, через який проходило 5 відсотків усієї російської нафти. 

Тоді ж жителі російського міста Іваново фільмують військовий транспортник Іл-76, який горить в повітрі і розбивається, намагаючись сісти на військовий аеродром. На цьому летовищі базуються, крім транспортних, літаки дальнього радіолокаційного спостереження А-50. Твердять, що на облавку перебувало 15 росіян.

Одразу після цього стає відомо, що в міську адміністрацію Бєлгорода влетів дрон. 

Як росіяни реагують на визвольну армію

В ексклюзивному коментарі ТСН політичний представник легіону Свобода Росії Ілля Пономарьов твердить: під час попередніх операцій місцеві реагували на війська, що приходять з території України дружньо.

Пономарьов каже: далеко від кордону не заходять, бо не мають власної артилерії та західної зброї, а на трофейній російській техніці далеко не заїдеш.

У Росії все на стільки “під контролем”, що влада Курської області забороняє поширювати в Інтернеті фото обстрілів, які показують місце попадання або траєкторію польоту. А до влади Воронежа дійшло, що дітей під час повітряної тривоги варто залишати на дистанційці. Це був день, в який набагато більше росіян зрозуміли, який вигляд має війна – не з пропагандистських екранів, а на власні очі у власних містах.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 07:00 за 13 березня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, легіон “Свобода Росії” заявив про часткове звільнення села Тьоткіно

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *