Помста за Кривий Ріг і Суми: по всій Росії лунали вибухи та палали пожежі (відео)

Ексклюзив ТСН

Холодна помста росіянам від невідомих добрих дронів. Після нелюдського удару по багатоповерхівках у Кривому Розі, Сумах та на Донеччині Росію атакували десятки БпЛА. В Бєлгороді, Рязані, Воронежі й Ростові всю ніч лунали вибухи. Уражені черговий ворожий НПЗ та навіть будівля ФСБ РФ.

Де росіянам було найгарячіше та куди насправді летіли дрони цього разу – дивіться в ексклюзиві TSN.ua.

Росіян бомблять дрони

Українці вистояли, а тепер настала черга “простих расіян”. 12 березня президент Володимир Зеленський отримав звіт від ЗСУ, ГУР та СБУ про ефективність вітчизняних дронів і пообіцяв помститися рашистам за удар по багатоповерхівці у Кривому Розі.

“Ми будемо завдавати російській державі втрат у відповідь – цілком справедливо. Вони у Кремлі повинні привчитися до того, що терор для них не буває безкарним. Цих хворих уже нічого не вилікує від зла, але втрати вони відчують”, – сказав Зеленський.

На помсту чекали недовго. Вже в ніч проти 13 березня росіянам не спалося одразу в кількох регіонах. Першим зустрічати “повітряних гостей” почав російський Волгодонськ, що в Ростовській області. Місцеві публікували відео нічного неба над містом, яке аж світиться від роботи ППО.

Росіяни в паніці

В російських медіа почали завивати від страху, адже поряд з містом розташована Ростовська АЕС. Хоча насправді вона навряд чи була ціллю дронів. Російські терористи, напевно, бояться, що з ними вчинятимуть так само, як вони роблять в Україні.

Куди саме долетіли дрони – невідомо. Губернатор Воронезької області заявив, що його регіон атакували одразу 40 дронів і всі були “збиті”. Щось не віриться, втім, російські телеграм-канали вже розповсюджують фото наслідків збиття одного з них – уламки БпЛА влучили в місцевий ринок, розкидавши в боки десятки пар китайських “найків”, які горіли.

Атаковано російський аеродром

ЗМІ припускають, що спражньою ціллю аж такої кількості дронів міг бути військовий аеродром “Балтимор” під Воронежем, де базується російська стратегічна авіація. Підтверджує це й один з російських “воєнкорів”, який вдає з себе експерта в питаннях авіації.

Прильот по НПЗ в Рязані

Але вже по-справжньому весело було в Рязані. Внаслідок прильоту дрона там загорівся місцевий нафтопереробний завод – уже третій поспіль на Росії.

Нагадаємо, за даними українських ЗМІ, попередні два удари по ворожих підприємствах у Ленінградській і Липецькій областях були роботою українських спецслужб. Цього ж разу, як бачите, ніхто й не намагався завадити дрону спокійно пролетіти над містом, а потім з високою точністю влучити по території підприємства.

За даними російських ЗМІ, пташка пошкодила дві установки з переробки палива. Площа пожежі становить близько 200 м². Наразі відомо щонайменше про 2 постраждалих. Через втрату обладнання НПЗ не працюватиме щонайменше 2 місяці, пишуть рашисти.

13 березня були атаковані одразу 3 російські НПЗ – в Рязані, Кстово Нижньогородської області та Кіришах Ленінградської. Атакували підприємства, які входять до п'ятірки найпотужніших в РФ, дрони СБУ, пише з посиланням на власні джерела у службі “Українська правда”. Також СБУ разом з іншими представниками Сил оборони атакувала дронами авіабазу ВПС Росії в Бутурлинівці та військовий аеродром у Воронежі.

Атакували дрони також Бєлгород. Місцеві ЗМІ публікують фото влучання дрона у фасад місцевого представництва ФСБ РФ – там пошкодило покрівлю та повибивало вікна.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “ЧЕТО П*ЗДЕЦ НАЧИНАЕТСЯ!” На Росії знову щось палало! Куди завітали невідомі БПЛА??

Прилетіло по ФСБ у Бєлгороді

Бєлгородський губернатор Гладков очевидний удар по ФСБ не підтвердив, заявивши, що начебто один з двох українських БпЛА впав у річку, а інший влучив у багатоповерхівку. Внаслідок нібито українських обстрілів у Бєлгородській області без світла та тепла залишилися 45000 росіян.

У російському Міноборони ж брешуть, що все збили, і називають рекордну кількість дронів, які летіли на РФ – 58. Пізніше до статистики додали ще нібито 7 збитих БпЛА. На крайній дроновий наліт навіть відреагував Путін. Каже, українці начебто “хочуть зірвати йому вибори”.

“Головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в Росії, то хоч якось завадити нормальному процесу волевиявлення громадян”, – заявив очільник Кремля.

Цікава ця атака й тим, що чи не вперше у відкритому доступі з’явилося якісне відео БпЛА, який пролітає повз. У профільному виданні Defence Express уже ідентифікували дрон.

Кажуть, він схожий на українську розробку під назвою “Лютий”. Журналісти кажуть, що його презентували лише в листопаді 2023 року, а вже зараз він бомбить Росію. Водночас вражає технологічність цієї пташки, бо влучає вона вкрай прицільно.

“Від Defense Express зазначимо, що наведені вище дані з рашистських ресурсів можуть свідчити про те, що застосування з нашого боку далекобійних і потужних дронів-камікадзе набуває все системніших ознак. При цьому варто зазначити також високу точність влучання, бо у випадку з вакуумними установками на НПЗ йдеться, що “пташка” має влучити у своєрідну “колону” діаметром кілька метрів і висотою в кілька десятків метрів.

Також треба наголосити, що дрон-камікадзе “Лютий”, як вітчизняна розробка, продовжує залишатися дещо таємничим. Бо з його характеристик у відкритому доступі наразі відомо лише про два параметри – дальність польоту до 1000 кілометрів і масу бойової частини в 75 кілограмів. Нагадаємо, що вперше зовнішній вигляд дрона-камікадзе “Лютий” було показано лише в листопаді 2023 року, але при цьому демонструвалася лише модель цього літального апарата”, – йдеться у повідомленні Defense Express.

Нагадаємо, що атакували Росію дронами і вчора. Загалом про вибухи повідомляли в 9 регіонах Росії, зокрема щось цікаве коїлося в Московській, Тульській, Брянській, Бєлгородській, Курській і Воронезькій областях. Палало і в російському Санкт-Петербурзі, там вогонь охопив південну ТЕЦ.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *