Зеленський говорив із Шольцем: про що йшлося

Події

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Про це президент повідомив 14 березня.

Зеленський висловив вдячність очільникові уряду та німецькому народу за тривалу всебічну підтримку України та її фіксацію у двосторонній безпековій угоді. З Шольцем він обговорив подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю.

“Привітав затвердження Європейською комісією проєкту переговорних рамок. Україна завершила виконання всіх чотирьох законодавчих кроків, визначених Європейською комісією в Пакеті розширення, що є підставою для схвалення переговорної рамки. Тепер крок за державами-членами. Якнайшвидша реакція партнерів продемонструє відданість курсу на вступ України до ЄС”, – сказав Зеленський.

Також лідери країн обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу, та локалізацію оборонного виробництва в Україні. Президент передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО. Також подякував Німеччині за приєднання до зусиль Чеської Республіки щодо закупівлі артилерійських снарядів для України.

“Обмінялися думками щодо результатів Конференції з підтримки України в Парижі 26 лютого та скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю в Берліні за участі Олафа Шольца, Еммануеля Макрона та Дональда Туска. Окрім цього, обговорили організацію Конференції з відновлення України (URC-2024) в Берліні в червні. Відзначив участь представника Німеччини в підготовці Глобального саміту миру”, – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, раніше було зазначено: допоки німецький канцлер Олаф Шольц залишається на посаді, прямого постачання Taurus Україні не буде.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *