У Третій штурмовій зробили обнадійливу заяву про ситуацію на Авдіївському напрямку

Війна

Українські оборонці уповільнили наступ ворога на Авдіївському напрямку, але сказати, що ситуація стабілізована, не можна. 

Про це повідомив командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБ ЗСУ Дмитро Кухарчук в ефірі “Еспресо”.

“Ворог зосередив свої сили на Авдіївському напрямку ще 5-6 місяців тому, коли поставив собі за мету просування на цій ділянці. Сьогодні тут головний напрямок удару противника після операції з Авдіївки. Відбувається те, що на три бригади наступає боєздатна армія ворога, яка складається з декількох дивізій. Противник намагається створити перевагу у силах та засобах у коефіцієнті 1 до 10”, — говорить військовослужбовець. 

“Не можу сказати, що повністю ситуація у нас стабілізована, але ми уповільнили темп наступу загарбників, тримаємо рубежі, ворог зазнає тут дуже великих втрат. Проте ситуацію стабільною я ще сьогодні назвати не можу”, — зауважив він.

За словами Дмитра Кухарчука, ворог синхронізує свої наступальні можливості по всій лінії бойового зіткнення — це стосується не лише Донецького напрямку.

“Але слід розуміти, що попри кількісну перевагу у противника немає можливості одночасно наступати по всій лінії зіткнення, тому він концентрує більшість зусиль саме на Донецькому напрямку — це стосується безпосередньо Авдіївського та Красногорівського напрямків”, — зазначив він.

“Варто зазначити, що ворог почав застосовувати тактику вагнерівців, але на рівні армії РФ — м'ясні штурми постійно змінюються штурмами на бронетехніці, щоб створювати постійний тиск. З одного боку противник зазнає колосальних втрат, а з іншого — має тактичний оперативний успіх. Питання у тому, наскільки їх вистачить і наскільки ми будемо стійкими. Наші бригади на цьому напрямку стійко тримають оборону”, — резюмував військовий.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Авдіївському напрямку противник зосередив основні зусилля. Вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону наших військ у смугах трьох бригад, щоденно кидаючи в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку. 

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *