Були ловеласами: такі українські прізвища вказують, що ваші предки вели розгульний спосіб життя

Різне

На генеалогічному порталі “Рідні” можна дізнатися, які українські прізвища давали в давнину справжнім розпусникам.

Так, наприклад, родове прізвище Бабій досить поширене і сьогодні. Воно налічує 15403 носіїв, а за поширеністю посідає 155-те місце. Найчастіше його можна зустріти в Придністров'ї. Зокрема, справжнім осередком цього цікавого прізвища є Тальнівський район Черкаської області. Також таке родове ім'я можна знайти в Києві, Хмельницькому, Львові, Тернополі та Вінниці.

Ще одне українське прізвище, яке давали справжнім донжуанам, — це Кохан. Офіційно сьогодні налічується 5102 його носії, а за поширеністю воно посідає 694-те місце. Найбільше представників цього родового імені на Закарпатті, зокрема, в Мукачівському районі. Також вони проживають в Києві, Харкові, Львові.

Досить популярним родовим ім'ям, яке в давнину наші пращури давали тим, хто вів розпусне життя, є Огир. Огирем предки називали самця коня, який вже досяг статевої зрілості. Сьогодні налічується 209 осіб, які носять таке цікаве прізвище, тому за поширеністю воно посідає аж 23033-те місце. Найчастіше його можна зустріти на Придністров'ї, зокрема, в Козельщинському районі Полтавщини. Але також його можна зустріти в Кременчуці, Горішніх Плавнях, Хорішках.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *