В Києві викрили організаторів переправлення призовників через кордон: як діяла схема (фото)

Київ

У Києві слідчі поліції разом з працівниками СБУ викрили двох чоловіків, які налагодили злочинну схему з незаконного переправлення призовників через держкордон України.

Про це повідомили в поліції Києва.

Правоохоронці встановили, що за 8500 євро співучасники ставили у паспортах військовозобов’язаних підроблені виїзні штампи. Таким чином клієнти зловмисників отримували зможу виїхати за межі держави.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що організатори схеми – 43-річний уродженець Білорусі та житель Києва-голова одного з благодійних фондів.

Правоохоронці затримали одного із фігурантів, коли той якраз отримував частину грошей за свою незаконну послугу.

Читайте провідні новини дня:

Співучасникам оголошено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Суд обрав обом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Зловмисникам загрожує до дев’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в ДПСУ повідомили, що правоохоронці від початку повномасштабної війни викрили близько 400 груп, які сприяли військовозобов’язаним у незаконному виїзді за кордон.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *