Генерал-лейтенант ЗСУ, повідомив, як можна переламати домінування росіян у повітряній війні

Зброя

Росія оцінила нинішні виробничі можливості України та країн-союзників і використовує свою перевагу в боєприпасах, фактично не зменшуючи інтенсивності вогню.

Про це сказав генерал-лейтенант, заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк “Укрінформу”.

Перевага ворога в артилерійському вогні – 7:1

За словами Гаврилюка, від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7 до 1 на користь ворога.

“У Кремлі розраховують, що їм вистачить снарядів для домінування на полі бою ще на тривалий час. Цей вогневий вал забезпечують не лише російські заводи. Північнокорейський режим допомагає росіянам з озброєнням у значній кількості”, – зазначив генерал-лейтенант ЗСУ.

Російська бойова авіація домінує в небі

Винищувачі російської армії активно застосовують по позиціях ЗСУ на лінії бойового зіткнення та у прифронтових районах керовані авіаційні бомби. Від початку 2024 року, а саме за 77 діб літаки противника скинули на позиції українських воїнів понад 3500 авіабомб, що у 16 разів більше порівнюючи з 2023 роком.

“Переламати домінування росіян у повітряній війні мають довгоочікувані F-16, що підвищить можливості Сил оборони України на землі. Але наразі ситуація така, що у нас ще немає F-16, а запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня. Ці та інші фактори ускладнюють Силам оборони України виконання завдань з відсічі агресору”, – повідомив генерал-лейтенант ЗСУ.

Нагадаємо, Україна може розгорнути F-16 уже в липні, однак лише декілька. Західні ЗМІ зазначають, що 12 українських пілотів можуть бути готовими до бойових польотів на винищувачах F-16 до літа 2024 року. Проте до моменту повернення пілотів до України їй буде передано лише шість літаків з приблизно 45, обіцяних європейськими союзниками.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: До літа F-16 можна буде побачити в повітряному просторі України – прем’єрка Данії

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *