Друге народження на “нулі”: історія військового Василя, який опинився за два метри від смерті

Події

Василь, 24-річний військовослужбовець 505-го окремого батальйону морської піхоти, провів 72 доби на передовій. Свій День народження, який став доленосним, він зустрів просто на позиціях, в епіцентрі запеклих боїв.

Історію юнака розповіли у СтратКомі ЗСУ.

“Того дня мені виповнилося 24 роки. Тоді ж я, можна сказати, вдруге народився. Коли перебігав з точки на точку, в двох метрах від мене впав скид з ворожого дрону. Він мав би поцілити точно в мене, але я зачепився за дріт і буквально на кілька секунд затримався”, – розповів захисник.

Василь пригадує, як повернувся на позицію, і хлопці зустріли його “подарунком” – енергетиком, “Снікерсом” і свічкою, перемотаними скотчем.

Ті подарунки від побратимів були справжнім скарбом, адже логістика була настільки ускладненою, що навіть воду іноді доводилося діставати з ризиком для життя, бігаючи до місцевих криниць під постійними обстрілами та під прицілом FPV-дронів.

Тоді на ділянці фронту, де був Василь, ворог працював усім наявним озброєнням. Авіація, артилерія, міномети, танки, безпілотники-камікадзе – туди летіло усе.

“Сонцепьок” якось вдарив неподалік від нас. Однак, навіть у таких умовах, попри постійну небезпеку ми тримали позиції, відбивали штурми противника, здійснювали евакуацію поранених”, – пригадав військовий.

Нагадаємо, раніше тяжкопоранений захисник України Андрій Смоленський розповів, чого ніколи не можна говорити військовому, який повернувся з фронту. Військовий закликав з повагою ставитись до захисників України і  пояснив, що до військових не потрібно проявляти жалю, а варто бути вдячним за їхній подвиг та дякувати їм за оборону держави. 

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *