“Приходили до мене додому, роздягали і шукали нацистські знаки!”: військовий – про життя в окупації

Ексклюзив ТСН

Юрій Маленок на позивний “Артист” проживав у Київській області неподалік Бучі, де на власні очі побачив російську армію. Його родина прожила в окупації до звільнення Київщини, оскільки не встигла вчасно виїхати.

В ексклюзивному інтерв'ю для TSN.ua чоловік розповів про те, як росіяни приходили до його будинку, про встановлені “правила” та про те, як вони пережили окупацію.

За словами Юрія Маленка, після окупації їхнього села його зупинили росіяни. Тоді він був одягнений у чорну куртку. Російські солдати вважали, що їх носять військовослужбовці Збройних сил України.

“Таке я тільки в фільмах бачив… Вони роздягнули мене повністю, познімали, труси, все… А в мене рукав забитий – по старослов’янській релігії знак Перуна. Я йому одразу кажу, що це Перуна знак. А він такий: “Я що, на деб*ла схожий?”. Я руки підняв і спитав, що ви шукаєте. Він каже, що нацистські знаки. Мені стало цікаво, це які? Свастика чи що? “Ні, герб України або прапор”. Я кажу, почекайте, а якщо ви собі орла наб’єте або прапор Росії, то хто ви? “Ми патріоти”. Я сказав, що щось не сходиться. Він перезарядив автомат…” – розповів військовий.

Тоді чоловіка відпустили, але сказали зняти чорну куртку, одягнути щось світле і білу пов’язку – щоб було зрозуміло, що це цивільні люди.

“Десь на п’ятий день вони почали їздити по домівках. Їхній головний десь узяв квадроцикл. Ми буржуйку організували на задньому дворі, їсти готували. Газу ж немає, нічого немає. І щось я сиджу біля цієї буржуйки, повертаюся, а двоє стоять з автоматами і дивляться на мене. У мене такий страх, я аж упав. Спитав, що треба. Вони кажуть: “Зброя є?”. А я кажу, що її ніколи і не було, тільки ось мачете, ми ним дрова рубали. “Так, хто ще в будинку є?”. Я кажу, заходьте в підвал, подивитеся, там діти. Спустилися вони в підвал, позаглядали, пройшли по будинку”, – розповів Юрій Маленок.

Коли росіяни прийшли вдруге, за словами військового, вони забрали солодощі, бо “їм потрібніше”.

“Кожен день – це виживання. Варити щось їсти, сходити до сусіда Володі – ризикнути життям, щоб узяти трилітрову банку молока, і повернутися назад”, – каже Юрій Маленок.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео Боєць “Артист”: Що змінити в армії? Не красти! Все має працювати на фронт!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *