Лінія зіткнення досить рухлива: Гуменюк повідомила, чи просувається ворог поблизу Роботиного

Війна

Поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку ситуація динамічна, що є нормальним розвитком бойових подій.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” сказала керівниця Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона прокоментувала ситуацію у селі Вербове у напрямку Роботиного, зазначивши, що на таких відкритих поверхнях, як цей регіон, лінія зіткнення досить рухлива, і зміна позицій може відбуватися навіть протягом однієї доби – на декілька метрів, декілька десятків метрів.

“Але це не є критичним, це нормальний розвиток бойових подій. Ми можемо говорити про те, що ворог не припиняє там штурмувати, ворог продовжує тиснути, має кількісну перевагу і використовує знову ж таки “м’ясні” штурми. Знову основна форма тиску тут – це групи кількістю до відділення, зосереджені з різних напрямків і спрямовані на наші позиції”, – зазначила Гуменюк.

Поблизу Роботиного, за її словами, росіяни активно використовують контрбатарейну боротьбу, зокрема артилерію та дрони. Упродовж минулої доби у цьому районі ворог шість разів штурмував позиції ЗСУ, але українські сили відбили ці спроби.

У російської армії виникла складна ситуація і на Херсонщині. Там їм важко збирати групи для проведення штурмових дій.

“Саме тому вони використовують цей момент як ротацію, переміщуючи підрозділи, які необізнані в ситуації, на той напрямок, де можна ще сформувати з них штурмові команди. Цей процес ми спостерігаємо вже досить давно, але загальна кількість військ угруповання “Днепр” не змінюється і продовжує бути в принципі у відмінусування з нашого боку. Але, звісно, ще завдавати і завдавати нам цих мінусів”, – зазначила Гуменюк.

За попередню добу Генеральний штаб ЗСУ зафіксував шість атак на позиції українських військових на Оріхівському напрямку, зокрема біля Роботиного.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *