Макрон про відправлення військ до України: “Ми повинні бути готові захищати Республіку”

Політика

Президент Франції Еммануель Макрон відповів на занепокоєння щодо можливого відправлення військ до України. Він сказав, що “наші демократії потрібно завжди захищати”, і що “загроза є, тому ми повинні бути готові захищати” Республіку.

Про це французький лідер заявив під час візиту до Марселя, повідомляє TF1 Info.

Через три тижні після заяви про те, що в майбутньому не варто виключати відправлення західних військ до України, Макрон відповів на занепокоєння щодо такого втручання. За його словами, ці страхи є “необхідним усвідомленням (…)”.

“Я вважаю важливим, щоб наша молодь розуміла, що таке конфлікт в Україні”, – зазначив президент Франції, нагадавши, що війна триває за “1500 км від наших кордонів, це дуже мало”.

“Якби Україна впала, якби ми вирішили її покинути (…), наслідки були б прямими для нас, тому що де б зупинилася імперіалістична влада, якщо б вона могла просунутися так близько до нас?” – висловився Макрон.

Читайте провідні новини дня:

Він наголосив, що “наші демократії потрібно завжди захищати. Загроза є, тому ми повинні бути готові захищати” Республіку.

Нагадаємо, раніше в Le Monde повідомили, що в лютому Макрон припустив відправлення французьких військ до Одеси “у найближчому році”.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Чому Макрон хоче ввести війська в Україну та чи заарештує Путіна | Макрон. Інтерв'ю

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *