Став відомий розклад матчів збірної України з футболу на Олімпіаді-2024

Спорт

Став відомий календар матчів збірної України на груповому етапі чоловічого футбольного турніру Олімпади-2024 в Парижі.

Згідно з результатами жеребкування, команда Руслана Ротаня потрапила до групи B, де зіграє проти Аргентини, Марокко і третьої команди з Азійської конфедерації.

Саме проти представника Азії наша футбольна збірна проведе перший у своїй історії матч на Олімпійських іграх. Цей поєдинок відбудеться 24 липня у Ліоні. Ім’я суперника визначиться після завершення азійського відбіркового турніру на ОІ-2024, запланованого на квітень-травень цього року.

27 липня у Сент-Етьєні “синьо-жовті” у другому турі зіграють з командою Марокко, а завершать груповий раунд українці 30 липня матчем з Аргентиною в Ліоні.

Календар матчів збірної України з футболу на Олімпіаді-2024

  • 24 липня, 16:00. Україна – Азія №3
  • 27 липня, 16:00. Україна – Марокко
  • 30 липня, 18:00. Україна – Аргентина

До плейоф олімпійського турніру вийдуть дві найкращі команди з кожної групи. У чвертьфіналі українці можуть зустрітися з однією зі збірних групи А: Франція, Нова Зеландія, США або переможець міжконтинентального плейоф (Гвінея проти четвертої команди з Азійської конфедерації).

Згідно з регламентом, у футбольному турнірі Олімпіади можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Кожна команда може внести до заявки із 18 футболістів лише трьох виконавців, які старші цього віку.

Дивіться також: Став відомий склад збірної України з футболу для підготовки до Олімпійських ігор-2024

Чоловічий футбольний турнір Олімпійських ігор 2024 року відбудеться від 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті.

Чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі здолала Іспанію (2:1). Цього разу бразильці навіть не пройшли відбір, посівши в Південній Америці третє місце.

Нагадаємо, на молодіжному Євро-2023 збірна України дійшла до півфіналу, завдяки чому вперше в історії пробилася на Олімпійські ігри.

Читайте також:

Боснія і Герцеговина – Україна: де дивитися матч плейоф відбору на Євро-2024

Юнацька збірна України перемогла на старті елітраунду відбору на Євро-2024 – дебют Шевченка-молодшого

Боснія і Герцеговина – Україна: ставки букмекерів на матч плейоф відбору до Євро-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *