Чи збільшить Росія атаки дронами “Ланцет” — прогноз аналітика

Війна

Російські окупаційні війська за добу в середньому запускають до 10 безпілотників “Ланцет”, при цьому підрозділи ЗСУ адаптувалися до цієї загрози і знищують до 80% таких боєприпасів. Зважаючи на дорогу вартість їхнього виробництва порівняно із FPV-дронами, нема підстав очікувати масових атак “Ланцетами” у ближній зоні бойових дій.

Таку думку висловив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. 

За його словами, станом на березень 2024 року показник знищення російських безпілотників “Ланцет” зріс, а комплекс заходів протидії збільшив коефіцієнт корисної дії. Водночас запевнення російських пропагандистів про великомасштабне виробництво цих дронів не справдилися. 

Окрім того, як зазначив Коваленко, “Ланцет” є дорогим засобом ураження порівняно з FPV-дронами, тому кількісне співвідношення їх застосування становить 1 до 15.

“Це підтверджує той факт, що FPV-дрони в ближньому радіусі стануть основним засобом ураження з повітря, а ось “Ланцети” залишатимуться обмеженим засобом ураження в середній зоні”, – резюмував він.

Нагадаємо, влітку 2023 року російські пропагандисти показали репортаж про виробництво дронів-камікадзе “Ланцет”. Пропагандистські Telegram-канали одразу підхопили цю новину і повідомили, що виробництво цих дронів-камікадзе зросло втричі. Нібито вже вироблено 200 тисяч “Ланцетів”, а всього незабаром буде мільйон.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *