Що насправді передбачає ідея Макрона про відправлення військ до України: Кулеба все пояснив

Політика

Коли президент Франції Еммануель Макрон заявляв про можливість відправлення західних військових до України, то не мав на увазі їхню участь у бойових діях.

Про це очільник МЗС України Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

Кулеба заявив, що говорячи про відправлення західних військ, Макрон мав на увазі підготовку ними українських військових.

Міністр запевнив, що Україна ніколи не зверталася до Франції з проханням відправити війська для протистояння Росії.

“Коли Макрон казав про відправлення військ до України, європейських лідерів охопила паніка. Макрон усього лише мав на увазі можливість підготовки українських солдатів безпосередньо в Україні, а не за кордоном, як це відбувається зараз, і все”, – пояснив Кулеба.

Читайте провідні новини дня:

Нагадаємо, наприкінці лютого Макрон не виключив, що в майбутньому війська країн НАТО можуть бути відправлені до України. Втім, “наразі консенсусу щодо відправлення військ немає”.

До слова, в середині березня президент України Володимир Зеленський заявив, що військові Франції “не помиратимуть в Україні”, і допоки держава тримається, їм навряд чи доведеться ризикувати життям для захисту країн НАТО.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Чому Макрон хоче ввести війська в Україну та чи заарештує Путіна | Макрон. Інтерв'ю

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *