Розчленоване тіло на смітнику та труп у валізі: огляд моторошних злочинів

Ексклюзив ТСН

У Києві батько власноруч убив власного сина: спочатку зарізав ножем, потім розчленував тіло та поступово виносив на смітник. Сталося це у Дніпровському районі столиці.

Про подробиці цього жорстокого вбивства та інші схожі випадки в Україні йдеться в ексклюзивному огляді Вікторії Гнатюк на YouTube-каналі TSN.ua.

Батько вбив сина

Це схоже на фільм жахів, але на жаль, це реальність. У столиці батько зарізав ножем свого сина, а потім розчленував тіло й виніс на смітник. Деякі фрагменти тіла убивця зберіг у себе.

“Щоб приховати злочин, чоловік переніс тіло сина до ванної кімнати, де протягом декількох днів розчленовував труп на частини та виносив їх з квартири в пакетах і сумках до сміттєвих баків. Відділивши голову та кінцівки від тулуба, підозрюваний замурував їх у власному гаражі, де їх згодом і знайшли правоохоронці”, – повідомили в прокуратурі.

Причиною цього страшного злочину, який стався ще в січні 2024 року, був побутовий конфлікт.

“За даними слідства, в січні 2024 року до підозрюваного в гості прийшов його син. Під час застілля на кухні між чоловіками виник конфлікт, внаслідок якого батько завдав смертельного удару ножем своєму 30-річному синові”, – йдеться у повідомленні.

Чоловікові вже повідомлено про підозру в умисному вбивстві за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Труп у валізі

В лютому 2024 року Україну облетіла новина про те, як у Тернополі діти знайшли дорожню валізу на ігровому майданчику, з цікавості відкрили її та… виявили всередині труп жінки.

Речник поліції Тернопільщини Сергій Крета повідомив, що жінка була худорлявої статури, тому її тіло помістилося до валізи. При цьому труп не був розчленований.

Вже 18 лютого стало відомо, що правоохоронці встановили й розшукали підозрюваного. Ним виявився уродженець Росії, який втік з Тернополя до Одеси.

Як встановило слідство, цей чоловік жив разом з матір’ю в різних українських містах. Протягом останніх 7 років вони орендували квартиру в Тернополі.

Сам підозрюваний заявив, що його 84-річна мати тривалий час хворіла та померла напередодні. За його словами, він злякався, помістив тіло жінки до валізи та вивіз до парку, після чого втік з міста. 

Тепер цю справу можуть перекваліфікувати на статтю 297 за фактом наруги з тіла померлої. Вона передбачає покарання у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі до 3 років.

Розчленування в Харкові

Ще один схожий випадок стався в Харкові 26 лютого. Там чоловік убив і розчленував свою вже колишню дружину.

Правоохоронці з'ясували, що той стежив за її соцмережами та читав кожне листування. А коли побачив повідомлення дружині від колеги, через ревнощі “вирішив покарати”.

Як розповів начальник слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, Олексій і Марія були одружені багато років, він має дві вищі освіти – економіст і психолог, вона працювала балетмейстеркою театру. Цього року пара вирішила цивілізовано розійтися – жити окремо та по черзі виховувати дитину.

За його словами, того дня 12-річний син подружжя був у бабусі та дідуся. Чоловік приїхав до дружини з валізою на колесах нібито забрати речі. А вже за кілька днів мати жінки заявила, що її донька зникла.

Камера в під'їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. В її квартирі скрізь були сліди “романтичного вечора”. Тож чоловік одразу заявив, що дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає. Однак цукерки, келихи та обгортки від засобів контрацепції в оселі одразу викликали підозру у слідчих, з'явилася думка про інсценування.

Поки чоловік наполягав на своїй версії, слідчі почали перевіряти кожну адресу, пов'язану з цією родиною. Так, під час ретельного огляду напівзакинутої дачі, яка належить батькам чоловіка, знайшли обгорілі рештки на сусідній ділянці. Виявилося, що це були останки жінки – збіглися зразки з обгорілого тіла зі зразками матері зниклої.

У старому підвалі знайшли обезголовлене тіло та кисті рук. Вбивця намагався його спалити – обклав шинами, облив бензином і підпалив. Але закрив кришку льоху, щоб полум'я не перекинулося на будинок. Через це вогонь загас і тіло не згоріло повністю. На згарищі також знайшли фірмовий значок від валізи.

Та чоловік продовжував наполягати на своїй версії, а у валізі, каже, привіз додому консерви. І навіть показав таку ж валізу, як на відео з камер. Втім, обдурити слідство йому не вдалося – фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на валізі, з якою він виходив з під'їзду.

Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Чоловік врешті зізнався, що штовхнув її у ванній, бив ножем у тулуб, врешті розчленував і виніс з квартири в пакеті та валізі на колесах. Потім завантажив усе до машини та поїхав до посадки – там закопав руки. Далі проїхав ще близько кілометра і закопав пакет з головою за кілька десятків метрів від дороги. Саме тіло, найімовірніше, заздалегідь планував спалити. До дачної ділянки їхав уже з каністрами з пальним.

Наразі чоловік продовжує наполягати, що зробив усе в стані афекту, готовий співпрацювати зі слідством і чітко вказав місця, де ховав рештки.

“Дружину він убив 16 лютого, а вже вранці 24 лютого ми змогли її знайти, цього ж дня затримали чоловіка. Він уже мав готову візу для виїзду до Канади, але подорож скасовується. Ми встигли та не дали йому втекти – тепер йому доведеться відповідати. Підозрюваному вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу”, – розповів Сергій Болвінов.

Дванадцятирічний хлопчик залишився без обох батьків, а чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео “У Києві батько зарізав сина, розчленував тіло та викинув на смітник!”

Нагадаємо, в Полтавській області 19-річна дівчина завдала смертельного ножового поранення своїй родичці під час побутового конфлікту, який перетворився в бійку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *