“Троя” і “Борзий”: у Києві попрощалися із воїнами 67-ї ОМБр Анастасією Мар’янчук та Денисом Дайнеком (фото)

Ексклюзив ТСН

Юна парамедикиня та мінометник разом воювали, разом загинули на позиціях на Донеччині. Нині у Києві прощались з двома  полеглими із 67-ї бригади Правого сектору – Анастасією Мар'янчук з позивним “Троя” та Денисом Дайнеком “Борзий”.

Про це передає ТСН.

38-річний Денис Дайнеко народився на Луганщині. До лав захисників України Денис долучився в квітні 2022 року. Давав відсіч загарбнику в складі кулеметного взводу роти вогневої підтримки. Був мінометником і загинув із зброєю в руках під час бойового завдання на Донеччині 16 березня. 

Бойовій медикині Анастасії Мар'янчук з позивним “Троя” тепер назавжди 22. Вона загинула, коли рятувала поранених побратимів. Дівчина мріяла побачити Японію, тому вчилась на перекладача в університеті на японській філології.

Але покинула навчання на 2-му курсі у перші дні повномасштабної війни і стала парамедиком у 20 років. У бою під Бахмутом Анастасія отримала контузію, лікувалась. І після перерви знову повернулась на позиції. Смертельного поранення Анастасія зазнала на Донеччині під час артобстрілу, коли рятувала поранених. 

До Михайлівського собору провести востаннє “Трою” прийшли її однокурсники філологи-японісти 4-го курсу КНУ ім. Тараса Шевченка. 

Вони принесли на прощання жовті яскраві квіти, бо пам'ятали її як світлу і відважну дівчину, яка навіть з нуля писала їм в чаті – “все буде добре”.

Нагадаємо, що 18 березня під час евакуації поранених на Донеччині загинула бойова медикиня, 22 річна Анастасія Мар'янчук з позивним “Троя”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *