Що додати в лунку під час висаджування розсади солодкого перцю для гарного врожаю

Різне

Для того, щоб перець пішов у зростання після пересаджування у відкритий ґрунт, необхідне регулярне поливання і внесення добрив.

Досвідчені городники для отримання гарного врожаю радять ще під час садіння розсади перцю додавати в лунки певні компоненти. Удобрювання допоможе молодій рослині вкоренитися, забезпечить повноцінне живлення коренів, необхідне для зростання і дозрівання плодів.

Коли висаджують розсаду солодкого перцю

Терміни висаджування розсади солодкого перцю залежать від місця садіння. До теплиці чи парника висаджують 45-50 денну розсаду, у відкритий ґрунт – 60-70 денну.

Перець можна садити, коли ґрунт на глибині 10 см прогріється до 15-18 градусів.

Ґрунт на ділянці можна удобрити восени. Місця садіння знезаразити блідим розчином марганцівки.

Що покласти в лунку під час садіння перцю

  • Передусім деревну золу – в її складі є такі корисні речовини, як калій, кальцій і фосфор. В одну лунку достатньо насипати до 3 ложок деревної золи.
  • Суперфосфат, який сприятиме зміцненню кореневої системи та якнайшвидшій адаптації рослини в нових умовах. Для однієї лунки достатньо буде всього пів чайної ложки цього добрива.
  • Компост або перегній – органічне добриво також допоможе культурі швидше розвиватися і формувати якісні плоди. Для удобрювання достатньо буде пів совка компосту чи перегною. Якщо ґрунт удобрювався перегноєм восени, навесні можна його не вносити у лунку.
  • Замочене в окропі лушпиння цибулі – воно не лише збагатить землю мікроелементами, але й  запобігає всіляким шкідникам та інфекціям.

Фахівці не рекомендують під час вирощування перцю використовувати хімічне підживлення, крім суперфосфату. Хімічні добрива стимулюють зростання великого обсягу листя, водночас плоди не утворюватимуться.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *