Вбили 8-річну дівчинку, її батька та обстріляли ДніпроГЕС: що відомо про масштабний удар по Запоріжжю

Ексклюзив ТСН

Російська терористична армія в ніч проти 22 березня атакувала Запоріжжя. По місту було випущено більше 20 ракет. Відомо про 3 загиблих. Найбільших руйнувань зазнала гідроелектростанція. У місті потрощено з півтори сотні хат і багатоповерхівок. Великі руйнування у приватному секторі – ціла вулиця перетворилася на руїни.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Окупанти вбили батька та 8-річну дівчинку в Запоріжжі

В будинку від рук росіян на світанку загинули 35-річний чоловік і його 8-річна донечка. Замість хати – нині велетенська вирва. Більшість осель поруч перетворилися на руїни.

“Тут жив молодий чоловік разом з дівчинкою. Важко про це говорити, неможливо на камеру передати”, – каже жителька Запоріжжя Олеся.

Пані Олеся разом зі своїм 18-річним сином дивом вціліли – їхній будинок був за кілька метрів від влучання. Російська ракета вдарила посеред приватного сектору. 7 будинків зруйновані вщент, кількість потрощених вимірюється десятками. І це лише одне з кількох місць влучань.

Окупанти пошкодили ГЕС та вбили водія тролейбуса

Найбільші руйнування – на гідроелектростанції. В “Укргідроенерго” повідомляють про пошкодження одразу двох станцій ГЕС.

Також ворог поцілив по тролейбусу, що рухався греблею – загинув 62-річний водій. Нині рух греблею перекрито.

“Найбільших руйнувань зазнала наша ГЕС. Наразі рух через неї перекрито, зібрано штаб, щоб у найкоротший час відновити рух”, – каже голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Від обстрілу постраждав приватний сектор

У приватному секторі розбирають завали. Просто неба залишилися цілі родини. Оксана, почувши вибухи, побігла до підвалу, це її і врятувало. Жінка радіє, що вижили її коти.

Біля однієї багатоповерхівки теж влучила російська ракета. Вибуховою хвилею розтрощило балкони, вибило вікна. У квартирі пані Марини потрощено все.

Загалом у Запоріжжі два десятки поранених, з них 10 – у лікарні.

“Дякувати Богу, уражень критичних немає, всі середнього ступеня тяжкості, загрози для життя станом на зараз не існує”, – каже завідувач відділення анестезіології Олександр Вєдгєєв.

На місці атак комунальники латають пошкоджені вікна й дахи. Всі, кому внаслідок ракетних влучань ніде жити, можуть звернутися до міськради – їх обіцяють доправити до шелтерів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Росіяни випустили 20 ракет по Запоріжжю! Є загиблі та поранені! ДніпроГЕС не працює!

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *