Масований ракетний удар по Україні: як відреагували на Заході та що кажуть іноземні політики

Ексклюзив ТСН

Російські терористи масовано обстріляли Україну ракетами. В Євросоюзі вже відреагували на ракетні удари та засудили дії окупантів.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

“Усіх винних буде притягнуто до відповідальності”, – так на сьогоднішні обстріли України відреагував головний дипломат Євросоюзу. Жозеп Боррель зазначив, що російським ударам по об'єктах енергетичної інфраструктури, які вбивають і травмують десятки людей та ставлять під загрозу безпеку Запорізької атомної електростанції, має бути покладено край.

Водночас очільник МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс написав у Twitter, що Захід задушив постачання зброї і не спромігся надати достатньо ППО, а тепер просить українців бездіяльно спостерігати, як крилаті ракети падають на голови їхнім рідним. “Такі помилки задають курс усьому сторіччю. І виправдань всьому цьому немає”, – кінець цитати.

Президентка Молдови у відповідь на сьогоднішній обстріл зазначила, що агресія Кремля не має меж і Україна має бути забезпечена всім необхідним, щоб вона могла протистояти вторгненню та захистити мир в Європі.

До негайної підтримки України закликала й пані посол США Бріджит Брінк. Нічні атаки вона назвала варварськими і такими, що порушують міжнародне право.

Тим часом британська розвідка, оцінивши російські обстріли за останні два дні, прогнозує – Кремль продовжить авіаудари по критично важливих об'єктах України, намагаючись зберегти тиск на український уряд і населення.

Тривала перерва в понад 40 днів була пов'язана з проблемами управління, планування та пошуком компонентів через західні санкції.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 18:00 за 22 березня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, що під час ракетної атаки по Запоріжжю окупанти вдарили по дамбі ДніпроГЕС.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *