Пекло на Сумщині: як люди евакуюються під обстрілами та чому дехто категорично не хоче їхати

Ексклюзив ТСН

У селищі Велика Писарівка на Сумщині, яке Росія постійно обстрілює, все ще залишаються люди, які відмовляються від евакуації.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Гущик.

Селище Велика Писарівка лише за 7 км від російського кордону. Воно вщент розбите, а росіяни й далі продовжують його знищувати. Вулиці, де ще два тижні тому вирувало життя, – порожні. З п'яти тисяч місцевих тут залишилося ще зо п'ять сотень.

Віктор Васильович каже, що не виїхав, бо доглядає за господарством. У нього є кури, сад, город та одне порося. Чоловік каже – йому 65 років, усе життя будував своє житло, а тепер росіяни не дають йому спокійно жити.

Пані Надія живе в Писарівці все життя – 70 років. Їхати не хоче, але наполягає син. Поруч знімальна група ТСН помічає собаку Арчі. Його господарі поїхали з першими вибухами авіабомб ще тиждень тому. Вони кажуть – збиралися поспіхом, отже, Арчі просто забули і шукають можливість забрати його до себе. ТСН вирішила допомогти тварині.

Під час спілкування з місцевими почався обстріл, а тому довелося рятуватись в укритті. Тут Наталія розповідає – під час обстрілу загинув її знайомий, а тому вирішила їхати.

14-річна Олеся, кажуть координатори евакуації, – остання дитина, яку вивозять з Писарівки. Втім, є села ще ближче, в пʼятикілометровій прикордонній смузі. Всі переправи до них росіяни підірвали, тож дістатися до сіл неможливо. З ними немає зв'язку, немає транспортного сполучення. І скільки людей там залишається – невідомо.

“Точної інформації по людях немає. Близько 500 людей, які відмовляються виїжджати”, – каже керівник Охтирського відділення поліції Артур Кряж.

З Писарівки людей евакуюють до Охтирки. Згодом знімальна група ТСН уже вдруге потрапила під обстріл. Під час цього поранило собаку Арчі. Попри це його вдалося евакуювати та повернути господарям.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 20:00 за 22 березня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, що під час ракетної атаки по Запоріжжю окупанти вдарили по дамбі ДніпроГЕС.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *