У Палаті представників ініціювали відставку спікера Джонсона – The Hill

за кордоном

Представниця трампівського крила в Республіканській партії Марджорі Тейлор Грін ініціювала  відставку спікера-однопартійця Майка Джонсона, який затримує фінансову допомогу Україні.

Про це повідомляє The Hill.

Поінформоване джерело повідомляє, що Грін подала клопотання про відставку з посади спікера – той самий процедурний крок, який призвів до відставки колишнього спікера від республіканців Кевіна Маккарті в жовтні 2023 року.

Подання було подано після того, як Палата представників схвалила пакет законопроєктів для запобігання призупиненню роботи уряду США.

Перед цим Грін звинувачувала Джонсона в тому, що він занадто багато віддав президенту Джо Байдену та демократам під час переговорів щодо фінансування уряду Сполучених Штатів.

Наразі невідомо, чи знайдуться голоси для відставки Джонсона, оскільки низка демократів заявили, що не голосуватимуть за його відставку, якщо він укладе угоду з Байденом, зокрема щодо фінансування України.

Раніше Джонсон відмовився розглядати схвалений Сенатом пакет підтримки України, але заявив, що працюватиме над новою версією законопроєкту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Палаті представників назвали дедлайн для схвалення допомоги Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що в Палаті представників збирають підписи, щоб проголосувати допомогу Україні в обхід спікера.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *