Влада Харківщини попереджає про можливі блекаути: подробиці

Події

У Харківській області другу добу поспіль триває ліквідація наслідків масованого обстрілу енергетичної інфраструктури регіону. Населених пунктах Харківщини можливі відключення світла.

Про це повідомив керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З його слів, руйнування внаслідок ударів серйозні. Окупанти випустили 22 ракети різного типу.

“Результати роботи фахівців, які працюють без відпочинку, деякі жителі Харкова можуть спостерігати у себе в оселях. Але роботи ще вдосталь. Плануємо незабаром вийти на пік потужностей. Варто завчасно підготуватись до можливого повторного зникнення світла: заряджені павербанки, необхідні для вас запаси питної та технічної води, їжі”, – наголосив Синєгубов. 

Він також зауважив, що енергетики звертаються з проханням знизити навантаження на мережі, щоб якомога більше людей мали світло. Мешканців області просять не користуватися користуйтесь одночасно потужними електричними пристроями та не вмикати прилади не в пікові години.

“Можливі й тимчасові планові відключення з технічних причин, щоб приєднати якомога більше споживачів”, – каже очільник ОВА. 

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський повідомив про наслідки масованого ракетного удару 22 березня. Багатьом населеним пунктам вже вдалося повернути електроенергію. Найскладніша ситуація залишається у Харкові.

Нагадаємо, минулої ночі, 22 березня, Харківська область мала один з найбільших по своїй масованості й інтенсивності ударів по енергоінфраструктурі. Харків перебуває у режимі блекауту.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *