Зруйновано ТЕЦ і трансформаторні підстанції: у Харкові досі складна ситуація з електроенергією

Події

Російська масована атака по об'єктах енергетики у Харкові завдала серйозних руйнацій: зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Точна дата повного відновлення електроенергії та роботи комунікацій наразі важко не спрогнозувати.

Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, на після тотального блекауту електроенергія є вже у близько 40% будинків, опалення – у 60%. Водопостачання та водовідведення відновлене практично в усіх містян.

“Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Дуже серйозні руйнації — зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто”, – наголосив Ігор Терехов.

Міський голова каже, що наразі у 1,3 млн жителів. Оголошення евакуації з міста у зв'язку з блекаутами не розглядають, зауважив Терехов.

“Кожен сам для себе вирішує: залишатися в Харкові чи виїжджати. Але питання щодо евакуації з міста не стоїть. Працюють магазини, працюють заправки, працюють аптеки, декілька фітнес-залів”, – розповів міський голова.

Нагадаємо, вночі 22 березня Харківська область мала один з найбільших по своїй масованості й інтенсивності удар по енергоінфраструктурі. Харків опинився у режимі блекауту. У населених пунктах Харківщини також можливі відключення світла.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *