Комбінова атака по Україні: де гриміли вибухи та як відпрацювала ППО

Війна

Вночі російські окупанти знову атакували українські міста.

У Повітряних силах України повідомили де та як працювала ППО.

Росіяни випустили 29 крилатих ракет Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – РФ.) та 28 ударних БпЛА типу “Shahed” (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

“До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА “Shahed-136/131″ у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч проти 23 березня Росія здійснила чергову ракетну атаку по території України. Вибухи пролунали у Києві, Львові, Кривому Розі, на Хмельниччині та Київщині. 
Відомо, що на Львівщину летіло близько 20 ракет і 7 “Шахедів”. У Києві ППО збила близько 10 російських ракет.

Під час ракетної атаки на Україну Польща підняла авіацію. Зазначається, що оперативне командування ЗСУ Польщі спостерігало інтенсивну діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язану з завданням авіаційних і ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України. Російська ракета залетіла на територію Польщі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *