Чому в день теракту в “Крокус Сіті Хол” Путін був у траурному костюмі: прокол роспропаганди

за кордоном

Російська пропаганда перестаралася із демонстрацією образу президента РФ Володимира Путіна як “турботливого батька усіх росіян”, публікуючи відео, яке начебто було зроблене в перші хвилини після терористичного нападу на концертний комплекс “Крокус Сіті Хол” під Москвою.

На відео, яке поширив у своєму Telegram-каналі пропагандист з державного російського медіа-холдингу ВДТРК Павло Зарубін, Путін начебто з перших хвилин теракту увечері 22 березня перебуває у своєму робочому кабінеті і “тримає руку на пульсі подій”.

При цьому господар Кремля одягнутий у чорний костюм та має такого ж чорного кольору краватку.

Саме у такому одязі Путін з’явиться на відео, коли промовлятиме своє звернення до росіян у суботу, 23 березня, через 17 годин після “перших хвилин” теракту.

Звичайно, можна напружити фантазію та припустити, що російський диктатор від вечора п’ятниці до обідньої пори суботи не знімав цього траурного костюма і трудився цілу ніч, не маючи часу на перевдягання.

Але ймовірнішою видається версія про те, що і “перші хвилини” після теракту, і звернення до росіян записувалися одночасно.

Принаймні у п’ятницю, 22 березня, під час проведення наради з членами ради безпеки РФ на улюблену господарем Кремля тему “неонацистів”, як свідчить відео російських пропагандистів, Володимир Путін був у костюмі сіро-синього відтінку та зі строкатою краваткою.

Хіба би увечері того ж дня, “передчуваючи” щось недобре, російський президент раптом вирішив вдягнутися в траур. Але це вже наводить на зовсім інші роздуми про організатора теракту.

Нагадаємо увечері 22 березня у залі “Крокус Сіті Холл” у Підмосков'ї сталася стрілянина під час концерту гурту “Пікнік”. У будівлі також пролунав вибух, після цього почалася пожежа.

Невдовзі російська влада повідомила про затримання терористів, яке нібито відбулося біля кордону з Україною. У ФСБ РФ стверджують, що вони мали “відповідні контакти на українській стороні”.

Водночас посол Білорусі у Росії Дмитро Крутой повідомив, що після теракту в концертному залі “Крокус Сіті Хол” під Москвою білоруські спецслужби допомагали російським силовикам завадити терористам втекти через кордон з Білоруссю.

Нагадаємо, у суботу, 23 березня, угруповання джихадистів “Ісламська держава” (ІД) оприлюднило заяву з подробицями про напад на концертний зал “Крокус Сіті Холл” на околиці Москви. Теракт пояснюють війною між “Ісламською державою” та “країнами, які борються з ісламом”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *