Захищають від біди та лихого ока: ось які квіти варто посадити біля будинку

Різне

Квітник можна назвати не лише окрасою дому, але й певним оберегом від сил зла. Тож обирайте для висаджування ті квіти, які несуть позитивну енергію, та захищатимуть вас і членів вашої родини від біди.

Чорнобривці

Чорнобривці здавна пов'язувалися у матерів із синівською любов'ю, а у дітей з батьківським домом. Часто ці квіти дівчата вплітали в віночки, адже вони асоціювалися з палкими почуттями. Вважалося, якщо висадити чорнобривці біля будинку, коханий точно не забуде дорогу до нього. А ще, за повір'ями, ці пахучі та яскраві квіти здатні вберегти оселю та її мешканців від злих духів.

Мальва

У наших пращурів квіти мальви асоціювалися з вірою, мудрістю, коханням, надією на щасливе майбутнє. За народними повір'ями, в цю рослину вселяються душі покійних предків, які захищають будинок від негативної енергетики. Раніше існувала традиція висаджувати мальви попід парканом, щоб на подвір'я дому не змогли зайти люди зі злими намірами. А якщо взяти квітку з собою у подорож, то обов'язково повернешся додому.

Барвінок

Маленька та часто непримітна квітка в наших пращурів вважалася справжнім символом кохання. Нею прикрашали весільні короваї, молоді дівчата вплітали її у свої вінки, щоб звернути увагу парубків. Барвінок часто садили і біля будинку. Згідно з легендою, п'ять пелюсток цієї квітки подарують щасливе життя молодому подружжю. Перша пелюстка — символ краси, друга — ніжності, третя — пам'яті, четверта — злагоди, ну а п'ята відповідає за вірність у парі. А ще здавна вірили, що барвінок захищає оселю від лихого ока і заздрощів зі сторони сусідів.

М'ята

Існувало повір'я, що м'ята допомагає відштовхувати злих духів, притягує багатство, добробут та успіх. Саме тому раніше листочки цієї рослини зберігали поряд із грошима, носили в ладанках. Наші предки вірили, що завдяки аромату м'яти на подвір'я не зможе зайти нечиста сила.

Астрологія, тарологія, нумерологія, ворожіння, віщування, мольфарство, екстрасенсорика — не є науками і передбачення не завжди справджуються на 100%. Інформація досить часто має розважальний характер, тому сприймати її потрібно не серйозно, а лише як імовірність подій, творцем яких може стати кожна людина, якщо матиме сили духу та натхнення змінити своє життя на краще.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *