НАБУ та САП порушили справу проти голови АМКУ Кириленка після гучного сюжету ЗМІ: що відомо

Події

НАБУ та САП після розслідування “Схем” розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями “незаконне збагачення” та “декларування недостовірної інформації”.

Про це пише “Радіо Свобода” з посиланням на пресслужбу САП.

Досудове розслідування здійснюють детективи НАБУ.

За “декларування недостовірної інформації” загрожує штраф, або максимальна санкція – позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За незаконне збагачення “світить” позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)  у коментарі “Суспільному” уточнила, що  Кириленко станом на день надходження запиту не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами САП.

Правоохоронці запевнили, що відкрили кримінальне провадження ще 22 березня – наступного дня після виходу матеріалу “Схем”. У матеріалі йшлося, що родина Кириленка за 2020-2023 роки придбала нерухомість і авто загальною вартістю понад 70 мільйонів гривень.

Детальніше про статки Павла Кириленка та його родини ми писали у цій статті.

Що відомо про біографію Павла Кириленка

Нагадаємо, що Павло Кириленко 2017 року призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

Потім чотири роки керував Донецькою обласною військовою адміністрацією – від 5 липня 2019 до 5 вересня 2023 року. 6 вересня 2023 року був призначений головою Антимонопольного комітету.

Читайте також

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *