Юнацька збірна України знищила Швейцарію та оформила вихід на Євро-2024 (відео)

Спорт

Юнацька збірна України (U-19) розгромила команду Швейцарії у заключному третьому турі елітраунду кваліфікації до Євро-2024. Поєдинок у місті Скоп’є завершився з рахунком 3:0.

Українці та швейцарці підійшли до очної зустрічі, маючи по 6 очок у своєму активі. Водночас команду Дмитра Михайленка завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів влаштовувала навіть нічия у матчі з “хрестоносцями”, щоб зберегти перше місце в групі та вийти на континентальну першість.

Однак “синьо-жовті” надзвичайно впевнено розібралися зі своїм суперником. Усі три голи українська збірна забила після перерви. На 63-й хвилині рахунок у матчі відкрив Геннадій Синчук, завдавши точного обвідного удару в дальній кут з-за меж штрафного.

Через п’ять хвилин українці подвоїли свою перевагу. Матвій Пономаренко після закидання від партнера скористався грубою помилкою голкіпера суперника, який випустив м’яч з рук, і з близької відстані розстріляв порожні ворота.

На 78-й хвилині наша команда зробила рахунок розгромним. Пономаренко оформив дубль – нападник київського “Динамо” виграв боротьбу у штрафному майданчику швейцарців та головою пробив у лівий кут.

Таким чином, юнацька збірна України виграла свою групу, набравши максимально можливі 9 очок, і вийшла на Євро-2024.

Зазначимо, що у двох попередніх матчах елітраунду відбору на ЧЄ наша команда перемогла Північну Македонію (2:0) та розбила Латвію (3:0). Відтак різниця голів, з якою українці завершили вирішальний раунд кваліфікації на континентальну першість, склала 8:0.

Фінальна стадія юнацького Євро-2024 відбудеться 15-28 липня 2024 року в Північній Ірландії та стане відбором від УЄФА до ЧС-2025 (U-20).

Раніше повідомлялося, що збірна України U-17 розгромила Словаччину та вийшла до фінального турніру Євро-2024.

Читайте також:

Шоста перемога поспіль: молодіжна збірна України розбила Азербайджан у відборі на Євро-2025 (відео)

Україна – Ісландія: де дивитися фінальний матч плейоф за вихід на Євро-2024

Україна – Ісландія: онлайн-трансляція вирішального матчу за вихід на Євро-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *