Удар ракетами по ДніпроГЕС: п’ятий день на станції розбирають завали

Події

На Дніпровській гідроелектростанції, яку армія РФ атакувала ракетами 22 березня, продовжують розбирати завали, а також оцінюють стан обладнання та завданих пошкоджень.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” заявила заступниця міністра міністра енергетики Світлана Гринчук.

За її словами, фахівці ремонтують обладнання, яке підлягає ремонту та яке можна швидко відремонтувати. Втім, є й таке, що необхідно замінювати на нове. 

“Обладнання, яке зазнало значних пошкоджень, – то шукаємо заміну йому і намагатимемося якомога швидше поремонтувати його. Однак ми повинні розуміти, що у ворога зараз енергетика – це ціль №1. Тому ми повинні бути готові до різних варіантів розвитку подій”, – наголосила заступниця очільника Міненерго.

Гринчук каже, що наразі енергетики зараз роблять усе можливе, щоб і захистити енергетичні об’єкти, і відновити пошкоджені.

“Потрібне посилення протиповітряної оборони, оскільки кращого захисту, як протиповітряна оборона, зокрема і для енергетичних об’єктів, немає. Але в комплексі: протиповітряна оборона, фізичний захист, який ми будували і будуємо для наших об’єктів, – все це разом, сподіваємося, дасть нам змогу захистити наші об’єкти”, – заявила представниця Міненерго.

Російські війська вранці 22 березня атакували ДніпроГЕС, кілька разів ударивши по гідроспорудах та греблі. На місці влучань сталася масштабна пожежа й пошкодження. Наразі фахівці не беруться казати, коли можна запустити станцію.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *