Обстріл Запоріжжя: як у місті ліквідовують наслідки ударів та яка там ситуація

Ексклюзив ТСН

На місці падіння уламків російських дронів у Запоріжжі тривають аварійні роботи. Напередодні окупанти атакували місто безпілотниками – двох людей поранено, потрощено понад сотню приватних будинків. Постраждалим, окрім комунальників, допомагають волонтери, адже покрівлі треба поспіхом латати, щоб дощ не понищив рештки майна.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

Волонтери допомагають ліквідовувати наслідки обстрілів.

“Роботу перекладаю на колег, йду з роботи, звісно, так уже освоїв професію – і шифер кладемо, і дах розбираємо, цвяхи забиваємо”, – каже волонтер Запорізького осередку “Добробат” Роман Сизов.

Роман доєднався до волонтерів після однієї з масованих атак на Запоріжжя восени 2022 року. Каже, зрозумів, наскільки для людей важлива допомога та підтримка, надто в перші години та дні після руйнувань.

“Складніше морально, тому що бачимо такі речі, які, скажемо так, які в звичайному житті не хотілося б бачити”, – каже Роман Сизов.

Поряд з будинками гори будівельного сміття, залишки вцілілих речей – самим упоратися з лихом під силу не всім господарям.

Пані Тетяна працює в дитячому садку. Каже, не уявляє, як відновити понищене за одну лише маленьку зарплатню.

Міська влада обіцяє допомогу матеріалами, будуть і разові грошові виплати – пільговикам по 15 тисяч гривень, іншим постраждалим – по 10. Найнагальніші роботи – перекриття дахів – виконають безкоштовно аварійно-рятувальна служба та волонтери. Вони працюють одразу на кількох будинках. А загалом під час останньої атаки безпілотників у місті потрощило майже сотню хат. Є й такі, що не підлягають відновленню.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 19:00 за 29 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, вночі російська армія атакувала безпілотниками Shahed південно-східні регіони України. Основний удар БпЛА ворог сконцентрував по Запоріжжю та області, там дрони маневрували над житловими кварталами і промисловими об’єктами.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *