“Жирона” з дублем Довбика вирвала перемогу над “Бетісом” у чемпіонаті Іспанії (відео)

Спорт

“Жирона” українців Артема Довбика та Віктора Циганкова на своєму полі здолала “Бетіс” у матчі 30-го туру іспанської Ла Ліги. Поєдинок на “Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві” у Жироні завершився з рахунком 3:2.

Господарі поля вийшли вперед на 36-й хвилині. Довбик реалізував пенальті, який сам же і заробив – після його удару головою м'яч влучив у руку захиснику гостей. З 11-метрової позначки Артем ударом низом дуже впевнено розвів м'яч і воротаря по різних кутах.

Перед самою перервою “зелено-білі” відігралися зусиллями Вілліана Жозе.

У другому таймі “жиронці” вдруге повели в рахунку – на 65-й хвилині Циганков розігнав атаку своєї команди, Порту зробив передачу, а Довбик оформив дубль, з меж штрафного низом пробивши у ближній кут.

Утім, “Бетіс” знайшов сили вдруге в цьому матчі відновити паритет. На 76-й хвилині дубль оформив Вілліан Жозе.

Наприкінці гри підопічні Мічела все ж вирвали перемогу. У компенсований час, на 90+2-й хвилині, вирішальний гол забив Крістіан Стуані.

Зазначимо, що обидва українці вийшли на матч у стартовому складі. Циганков провів на полі 82 хвилини, а Довбика замінили у компенсований час.

Огляд матчу “Жирона” – “Бетіс”

Таким чином, Довбик перервав свою безгольову серію у складі “Жирони”, яка складала вісім матчів.

Цього сезону Довбик забив 16 голів та віддав сім асистів у 31 матчі за “Жирону” в усіх турнірах. В активі Циганкова шість м'ячів і чотири результативні передачі у 28 поєдинках.

Двічі вразивши ворота “Бетіса”, Довбик повернувся на перше місце у списку найкращих бомбардирів Ла Ліги – на рахунку українського форварда 16 голів і п'ять асистів. Таку ж кількість забитих м'ячів, але менше результативних передач мають Джуд Беллінгем з мадридського “Реала” та Анте Будімір з “Осасуни”.

Після цього матчу “Жирона” (65 очок) посідає третє місце Ла Лізі. Команда Мічела на два бали відстає від “Барселони” та на сім – від “Реала”, але мадридці мають поєдинок у запасі.

У наступному турі іспанського чемпіонату “Жирона” 13 квітня на виїзді зіграє проти “Атлетіко”. Днем раніше “Бетіс” прийме “Сельту”.

Читайте також:

УПЛ: розклад і результати матчів 22-го туру чемпіонату України з футболу, турнірна таблиця

“Ліверпуль” здобув вольову перемогу над “Брайтоном” та очолив АПЛ (відео)

“Боруссія” Дортмунд перемогла “Баварію” в центральному матчі 27-го туру Бундесліги (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *