Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт

Випічка і страви з борошна
  1. Картоплю очистьте і відваріть до готовності. Приготуйте з неї пюре, а картопляний відвар охолодіть до кімнатної температури.
  2. До глибокої миски налийте розсіл і картопляний відвар. Додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Накрийте плівкою і поставте до теплого місця на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися майже втричі.
  3. Поки тісто підходитиме, приготуйте будь-яку начинку.
  4. Розділіть тісто на рівні частини, кожну розкачайте в коржик. Викладіть посередині начинку, сформуйте пиріжки та злегка притисніть.
  5. Обсмажуйте в глибокій сковороді з великою кількістю олії до золотистої хрумкої скоринки.

Поради:

  • Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
  • Для начинки використовуйте картопляне пюре з обсмаженою цибулею, грибами або начинку з фаршу, капусти чи повидла.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *