Людям потрібно дати право вибору: військовий “Курт” – про мобілізацію

Війна

Військовозобов'язаним потрібно дати право вибору, де вони хочуть служити й воювати.

Таку думку висловив військовий з позивним “Курт” у програмі Костянтина і Влади Ліберових “Станція Краматорськ”, коментуючи проблеми мобілізації.

“Є таке поняття: той, хто хоче робити, шукає спосіб, а той, хто хоче “відпетляти” – виправдання… Там (у війську – ред.) – усі ті, хто потрібен, але нам не вистачає людей. І мотивацію у людях потрібно всіма засобами пробуджувати, щоб чоловіки розуміли, що вони чоловіки… Мені здається, потрібно людям дати право вибору, де він хоче служити й воювати. Не всі можуть бути штурмовиками, не всі можуть бути танкістами або пілотами… Не кожен хоче бути снайпером – хтось зможе просто будувати лінію оборони, яких зараз не вистачає. Можна мобілізувати людей 10 тисяч, 20 тисяч і сказати “ви будуєте лінію оборони”, – пояснив “Курт”.

Сам “Курт” ще у 2000-х роках пройшов строкову службу. Став на захист України 2014 року. Починав як рядовий розвідник глибинної розвідки, а 2017-го перекваліфікувався на снайпера-розвідника і став одним з найкращих снайперів Сил оборони. Того ж року боєць створив групу снайперів Kurt & Company group, яка зараз входить до складу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу та виконує бойові завдання на різних ділянках фронту.

Нагадаємо, в Україні призовний вік зменшено до 25 років: президент Володимир Зеленський підписав закон.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *