Насипте ложку цього засобу і залиште на 10 хвилин: навіть найбрудніший унітаз стане білосніжним

Різне

Коли немає напохваті спеціальних засобів для чищення сантехніки, можна скористатися підручними засобами. У такий  спосіб ви повернете унітазу та ванній первозданну білизну без зайвих зусиль та витрат. Розповідаємо, як можна відбілити унітаз за допомогою копійчаних засобів, що є на кожній кухні.

Як очистити унітаз за допомогою підручних засобів

  • Сіль. Це найбільш дієвий метод у боротьбі проти нальоту та жовтизни на унітазі. Сіль має абразивні властивості, тому прекрасно впорається з вапняним нальотом, сечовим каменем, не пошкоджуючи поверхню сантехніки. Просто насипте трохи солі до унітазу, пройдіться щіткою і залиште на 15-20 хвилин. Потім, коли сіль відпрацює, знову пройдіться щіткою поверхнею та змийте водою. Ви будете вражені, адже зникнуть навіть найтвердіші відкладення. Окрім того, сіль відбілить поверхню унітаза, повернувши йому первозданний колір.
  • Оцет. Такий метод краще застосувати на ніч. Спочатку помийте унітаз як зазвичай, потім обробіть поверхню оцтом. На ранок ще раз пройдіться йоржиком і змийте водою – сантехніка сяятиме, як нова. До того ж оцет знищить всі неприємні запахи в туалеті.
  • Газована вода. У воді такий склад добавок, насамперед лимонної кислоти, що вона здатна впоратися з жовтизною та вапном на раз. Обробіть унітаз газованою водою, залиште на кілька годин, потім пройдіться йоржиком поверхнею і змийте водою.
  • Сода. Для того, щоб почистити унітаз у такий спосіб, спочатку треба змішати соду з водою, щоб утворилася пастоподібна суміш. Нанесіть цей засіб на всі проблемні місця і залиште на годину. Потім потріть йоржиком і змийте водою. Сода відбілить ваш унітаз, а також знищить всі неприємні запахи у ванній кімнаті.

Читайте також:

Не тільки для краси: навіщо треба сіяти чорнобривці на кожному городі

Ви робили неправильно: як швидко та ефективно прибрати у квартирі

Як надовго позбутися пилу: ви назавжди забудете про часте прибирання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *