В Україні сотні населених пунктів залишилися без світла: що відомо

Події

Станом на ранок 3 квітня в Україні знеструмлено 337 населених пунктів. Енергетики працюють, аби якнайшвидше повернути світло.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго.

Відключення світла сталися низці регіонів: у Київській області знеструмлено 180 населених пунктів, у Чернігівській – 58, у Житомирській – 48, у Хмельницькій – 22, у Дніпропетровській – 20, у Черкаській – 5, у Кіровоградській – 4.

Зазначається, що у Харкові протягом минулої доби застосовувалися графіки погодинних відключень: знеструмлювалися близько 230 тисяч споживачів. Графіки також застосовували і сьогодні зранку: було відключено 115 тисяч абонентів.

В міністерстві наголошують, що в інших областях країни обмежень споживачів не планується, дефіциту електроенергії не передбачається. Енергосистема країни працює стабільно та збалансовано. 

Крім того, внаслідок російських обстрілів знеструмлювалися повітряні лінії у Донецькій та Дніпропетровській областях.

Як повідомлялося, Міненерго випустило важливу заяву після масованих ударів РФ по об'єктах енергетики. Зокрема, відомство закликало українців, представників ЗМІ, влади і приватних компаній не розголошувати важливу інформацію про стан енергетичної системи.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *