Україна отримає новий оборонний пакет від Фінляндії: вміст засекречено

Політика

Фінляндія передасть Україні більше військової матеріальної допомоги. Президент країни ухвалив відповідне рішення ще 22 березня.

Про це повідомило міністерство оборони Фінляндії.

“Ситуація з безпекою в Європі є історично серйозною. Результат агресивної війни Росії визначатиме безпекове середовище в Європі та Фінляндії. Ми продовжимо підтримувати Україну разом з нашими союзниками і партнерами”, — заявив міністр оборони Антті Гяккінен.

Це стане 23-м оборонним пакетом допомоги Фінляндії для України. За оцінками, вартість обладнання, що увійшло до цієї партії, обійдеться Фінляндії у 188 мільйонів євро.

“Загальна вартість оборонного обладнання, яке Фінляндія поставила Україні, наразі становить близько 2 мільярдів євро”, —  додав Гяккінен.

З оперативних міркувань та з метою безпечного доправлення допомоги, жодних подробиць щодо точного вмісту, способу та термінів доправлення не розголошується. Зазначається лише, що додаткова допомога була надана з урахуванням потреб України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та лідер Фінляндії Александр Стубб 3 квітня підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. 

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *