“Це просто нелюди”: які будівлі росіяни ракетою атакували у Дніпрі та які наслідки (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Росія ракетою атакувала Дніпро. Відомо про 18 потерпілих, з них 6 – це діти. Росіяни вдарили по місту напередодні близько 17:00. Поцілили в дитсадок, спортивний коледж та підприємство. Діти вижили, бо їх вчасно спустили до укриття після оголошення тривоги.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської.

Наслідки удару по спортивному коледжу

Спортивний коледж, де навчається пів тисячі дітей, опинився під ворожим ударом. Анастасія Булаєнко, спортсменка з метання молота, саме пішла у справах, коли пролунав потужний вибух. Вона каже, що постраждала її подруга.

Тренування з шістнадцятьох олімпійських дисциплін були у самому розпалі, коли почалася ракетна атака. Тренер з футболу каже: в укриття пішли одразу.

Тут поранення дістали четверо учнів за кілька кроків до укриття – уламками скла.

“Десь за півтори-дві хвилини пролунав перший вибух і потім другий. Чотири дитини – вони якраз добігали в цей момент, спускалися. Крайнє вікно перед укриттям – вони отримали легкі осколкові поранення. Але нічого складного не було”, – каже керівник закладу Олег Дерлюк. 

Родичі забирають дітей із потрощеного коледжу, де вони жили увесь навчальний рік. Для дітей, кому ніде подітися, бо родичі далеко, коледж організував житло. Тренування після ворожого удару тут проводити неможливо. 

“Це просто нелюди! І тяжко уявити взагалі, навіщо це робиться! В нас діти, спортсмени високого профіля, де діти представляють країну нашу. Вони пославляють країну на світовому рівні. І досить прикро, що стається так, що дітям постійно треба сидіти в укриттях, і що є загроза для життя дітей”, – каже Олег Дерлюк. 

Водночас юні спортсмени кажуть: тренування продовжать будь-де, аби ворог був не в змозі побавити їх перемог на світових аренах. 

Що відомо про потерпілих

У дитячому садку напроти – руїни. Малюків під час удару в групах не було. Побито авто поруч. Водій Антон дивом вцілів. Він саме загальмував перед навчальними закладами.

Рятувальникам довелося гасити пожежі внаслідок атаки. Минулося без тяжких постраждалих, кажуть в ОВА.

“Були наслідки пожежі на одному з підприємств критичної інфраструктури. Там осередок невеликий. Його оперативно рятувальники загасили. Також були загорання автомобіля, які також оперативно були ліквідовані. Постраждалі були з навколишніх будинків, це перехожі”, – каже Андрій Кульбач, в.о. заступника начальника Дніпропетровської ОВА.

Загалом 12 постраждалих шпиталізовано, з них пʼятеро діти. Загрози для життя немає.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Потрощений спортколедж та руїни в дитсадку! Наслідки ракетної атаки по Дніпру!

Як повідомлялися, вночі 2 квітня окупанти атакували енергетичні об'єкти Дніпропетровщини і Кіровоградщини. Сили ППО знищили три дрони над півдні Дніпропетровської області.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *