Чим Україна атакувала завод “Шахедів” у Татарстані: деталі від Forbes

Війна

Україна, ймовірно, використала для удару по російському заводу в Єлабузі (Татарстан), який виробляє “Шахеди”, легкий літак типу Cessna. Його могли оснастити пультами дистанційного керування і вибухівкою.

Про це пише Forbes у середу, 3 квітня.

Зазначається, що класична модель літака Cessna 172 може летіти на відстань близько 1000 км і нести вантаж вагою 500 кг. А руйнування, які поширилися на промисловий комплекс і сусідній гуртожиток для працівників у Татарстані, свідчать про великі розміри вибухового навантаження літального апарата, зазначає видання.

“Крім дешевизни, простоти й надійності, безпілотник на базі легкого літака також має перевагу непомітності. Але не через високотехнологічні форми та покриття, а через нешкідливість”, – пише журнал.

Удар по заводу в Єлабузі, який виробляє безпілотники “Шахед”, має налякати російське командування, вказують експерти, оскільки у них мало засобів ППО як для захисту фронтових військ, так і для захисту російських міст і заводів.

Атаки на такі заводи, як у Єлабузі, можуть також негативно вплинути на виробництво Росією дронів, якщо Україна продовжить свою “ударну” кампанію, оскільки в РФ – централізоване виробництво: практично всі основні ударні БпЛА випускаються однією державною компанією. Систематичні удари можуть призвести до скорочення такого виробництва і дати Україні критичну перевагу, підкреслює Forbes.

Довідково: Cessna 172 – американський легкий літак, наймасовіший в історії авіації. Від 1956 року було збудовано понад 43000 таких літаків, у 80-х виробництво зупинили, але потім відновили 1996 року. Максимальна швидкість Cessna становить близько 300 км/год. Розрахований на одного або двох пілотів і до трьох пасажирів. Довжина літака – 8,28 м.

Нагадаємо2 квітня була здійснена БпЛА-атака на Татарстан. Дрони вдарили по виробництву “Шахедів” (у Єлабузі) та НПЗ “ТАНЕКО” (в Нижньокамську).

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *