Відключення світла: де в Україні запровадили графіки

Події

Станом на суботу, 6 квітня, графіки відключень світла діятимуть у Харківській області. Наразі знеструмлено 300 тисяч абонентів.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго.

“У Харківській області через мережеві обмеження знеструмлено 300 тисяч абонентів. Дефіциту електроенергії в енергосистемі немає”, – наголосили у міністерстві. 

Зазначається, що на Харківщині діють обмеження через значні пошкодження обладнання внаслідок масованих обстрілів ворогом. Крім того, минулої доби в області з технологічних причин вимикалися кілька високовольтних повітряних ліній і обладнання на високовольтній підстанції. Впродовж дня завдяки роботі енергетиків все запрацювало. 

Протягом минулої доби, 5 квітня, в Україні через мережеві обмеження протягом кількох годин застосовувалися графіки аварійних відключень світла у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.

В Міненерго наголошують, що мережеві обмеження можливі і впродовж сьогоднішнього дня. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль шокував цифрою – скільки українських ТЕЦ знищила Росія за останні тижні. Йдеться про 80% теплоелектроцентралей.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *