Цього не можна робити з полуницею навесні: більшість припускається помилки і залишається без ягід

Різне

Експерти радять не мульчувати полуницю до початку травня, особливо, якщо ви збираєтесь використовувати органіку, зокрема солому. Через це може значно сповільнитися процес прогрівання ґрунту, чим погіршиться живлення рослини і зменшиться урожайність. Пам'ятайте, що мульча завжди заважає прогріванню землі.

Звичайно, кажуть садівники, тут все залежить від регіону. Наприклад, у південних областях мульчувати можна і раніше. Особливо, якщо ґрунт вже добре прогрівся.

Також фахівці стверджують, що не варто вносити навесні органіку, зокрема, торф, перегній. Робити це можна лише тоді, коли ґрунт повністю прогрівся до 15-20 градусів. Вважається, що такі добрива ускладнюють розкладання органічних речовин, а тому харчування рослин погрішується.

Нарешті, до повного прогрівання ґрунту не можна вносити і будь-які мінеральні добрива. В цей період вони ще можуть бути погано засвоєні рослиною, що стане причиною проблем у майбутньому. Підживлення грядок краще перенести на початок травня, коли ви вже будете впевнені, що ґрунт добре прогрівся.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *