Для тих, хто дотримується посту або взагалі не вживає м'ясних продуктів, пропонуємо рецепт пісних котлет від Євгена Клопотенка.
Такі рисові котлети з овочами можна їсти на обід, вечерю, з гарніром і без.
Для цього рецепту важливо використовувати саме круглозернистий рис. Лише в такому разі котлети не розвалюватимуться під час приготування. Річ тут у високому вмісті крохмалю та здатності такого рису завдяки цьому добре вбирати воду. Саме з круглозернистого рису буде легко формувати котлети.
Інгредієнти для приготування пісних котлет з рису
- Круглозернистий рис – 150 г крупи або 400 г відвареного.
- Морква – одна середнього розміру.
- Цибулина – одна.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Петрушка – 5 гілочок.
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Олія для смаження – 5 ст. л.
Як приготувати пісні котлети з рису
- Ретельно промийте рис під проточною водою, висипте його до каструлі, залийте 300 мл води. Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь і варіть під напіввідкритою кришкою 20 хв. Готовий рис викладіть до окремої миски та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
- Почистьте цибулину та моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
- Помийте гілочки петрушки, висушіть паперовим рушником і мілко наріжте.
- Розігрійте пательню, влийте2 ст. л. олії та обсмажте на ній нарізану цибулю 5-6 хв. Додайте до цибулі потерту моркву і смажте овочі до готовності моркви.
- Обсмажені овочі та нарізану петрушку змішайте з рисом, перекладіть масу до чаші блендера та перебийте до однорідності. Додайте пів чайної ложки солі й перемішайте.
- Сформуйте котлети овальної форми і кожну обваляйте в панірувальних сухарях.
- Розігрійте на пательні зо 3 ст. л. олії та обсмажте котлети до золотавої скоринки по 2-3 хв з кожного боку.
- Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Подавайте теплими з улюбленим соусом.
З такої кількості інгредієнтів вийде 6-8 котлет залежно від розміру.
Це базовий рецепт пісних котлет з рису. Можуть бути їхні різноманітні варіації. Наприклад, можна додати картоплю. Для цього потріть її на мілкій тертці, як на деруни, і додайте до “рисового фаршу” разом з цибулею, морквою та зеленню.
Можна додати печериці – на 150 г сирого рису знадобиться 200 г сирих грибів. Печериці треба нарізати скибочками, обсмажити на пательні та подрібнити разом з рисом у блендері.
А замість петрушки можна використати кріп, зелену цибулю, іншу зелень або ж узагалі не додавати зелень.
Читайте також: