Росія сховала ключові бойові кораблі свого флоту у Новоросійську – ВМС

Війна

Росія зосередила ключові бойові кораблі Чорноморського флоту в Новоросійську. У Криму окупанти тримають кораблі на ремонті, або ті, яким не вистачило місця в Новоросійську.  

Про це розповів речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук на брифінгу в Медіацентрі “Україна-Укрінформ”. 

“Фактично вони зосередили всі ключові серйозні бойові одиниці в Новоросійську. Користуючись тим, що Україна дотримується міжнародних вимог в сенсі дотримання саме міжнародних протоколів і міжнародного морського права, вони зараз перебувають фактично у своїх територіальних водах. В Криму залишаються активи, які або на ремонті, а це 15 одиниць щонайменше, або які немає де ставити в тому самому Новоросійську”, — розповів він. 

Плетенчук також зазначив, що експлуатація інших портів на кшталт Сочі, Туапсе ускладнена тим, що не вистачає інфраструктури відповідного захисту для цих кораблів, тому вони їх скупчують у Новоросійську. 

“Використання бази в Абхазії так само не має того результату, про який вони розповідають у своїх ЗМІ, тому що там маленька база, і там базується лише берегова охорона ФСБ. Адже бойові кораблі більшого розміру не можуть там маневрувати. Тому можна сказати, що зберігається статус-кво. Єдине, що ми бачимо з нової тактики нового керівництва Чорноморського флоту так званої РФ — це збільшення застосування авіаційної компоненти в сенсі патрулювання”, — пояснив речник ВМС.

Нагадаємо, армія РФ вдруге за пів року використала підводний човен для запуску ракет по Україні. 

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *