У Пентагоні оцінили тривалість загрози від Росії для США та Європи

за кордоном

У Пентагоні вважають, що Росія під владою Путіна упродовж багатьох років становитиме загрозу для США та європейських союзників. В американському оборонному відомстві заявили про необхідність стримувати російську агресію та підтримувати оборонні можливості України.

Про це йшлося у виступі помічниці міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селести Валлендер на слуханнях у Палаті представників, передає “Укрінформ”.

“Через одержимість Путіна Росія роками буде загрозою для безпеки Європи і США… Наша стратегічна мета в Україні полягає в тому, щоб після провалу Росії постала суверенна, незалежна, економічно життєздатна та демократична Україна, яка матиме засоби для стримування та захисту від подальшої агресії”,— наголосила представниця Пентагону.

Валлендер закликала законодавців схвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням для України, оскільки без додаткової допомоги США у сфері безпеки російські агресори обстрілюють цивільні міста й критичну інфраструктуру по всій українській території та продовжують свій наступ на південному сході України.

Нагадаємо, через затримку допомоги Україні від США в українських системах протиповітряної оборони почали закінчуватися ракети для відбиття російських атак, внаслідок чого деякі російські винищувачі можуть літати набагато ближче до лінії фронту та атакувати ракетами малої дальності.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *