Ракетний удар по Трипільській ТЕС: чи є загроза блекауту для Києва та області

Ексклюзив ТСН

Під час масованої нічної атаки Росія нанесла ракетний удар по Трипільські ТЕС зруйнувавши її. В Мережі публікують відео масштабної пожежі на підприємстві. 

Мешканцям міста Українка влада рекомендує зарядити електронні пристрої та зробити максимальні запаси води. 
Експерти кажуть, що проблеми з електрикою через руйнування на Трипільській ТЕС виникнуть не лише у столиці і Київській області.

“Питання в тому, що ми втратили маневрові потужності. Але про блекаут для Київської області не йдеться. Унаслідок виведення з ладу Трипільської ТЕС можливі тимчасові блекаути саме у період пікових навантажень у трьох областях України та Києві”, – розповідає сайту ТСН.ua Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт сфери ЖКГ.

Експерт додає, що через ушкодження Трипільської ТЕС, можливі відключення електрики у години пікового навантаження, а саме вранці від 7:00 до 10:00 та від 17:00 до 22:00.

“Трипільська ТЕС забезпечувала постачання електроенергії у часи пікового навантаження. Це головне, і це величезна проблема, яка на сьогодні виникла. Якщо не будуть вирішені проблеми з постачанням електроенергії у період пікового навантаження, то через ушкодження Трипільської ТЕС такі проблеми можуть виникати у Київській, Чернігівській та Житомирській областях”, – зазначає Олег Попенко.

Наприклад, у Харківській області та у інших областях, коли збільшується споживання, виникає дефіцит генерації. У Харкові люди по 6-10 годин сидять без електроенергії.

Нагадаємо, у Київській області повітряна тривога тривала понад п'ять годин. Росіяни завдавали ударів дронами-камікадзе та ракетами. Було атаковано об'єкт критичної інфраструктури.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *