Новий закон про мобілізацію: як зміняться дії поліції — відповідь міністра

Ексклюзив ТСН

Після ухвалення нового закону про мобілізацію поліція здійснюватиме перевірку військово-облікових документів, займатиметься розшуком громадян, які не з’явилися в ТЦК, та доставлятиме їх до військкомату.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю “1+1” повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Очільник МВС наголосив, що будь-яка перевірка документів у громадян працівниками поліції буде здійснюватися з відеофіксацією.

“Перевірка документів, які визначають або наявність “броні”, або наявність приписного свідоцтва – це все має бути задокументовано на відеокамеру. Поліція має право зупиняти автомобіль, поліція має право перевіряти документи”, – зауважив Ігор Клименко.

Також міністр підтвердив, що поліція має запити від територіальних центрів комплектування щодо розшуку осіб, які отримали повістку, але не прийшли в ТЦК.

“Звичайно, що поліція, отримавши таке повідомлення, розшукує таку особу і потім таку особу ми приводимо до ТЦК для встановлення, що сталося”, – пояснив він, додавши, що затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більш як 3 години.

“Можу сказати: поліція не буде видавати повістки – це суто робота територіальних центрів комплектування… Поліція буде перебувати на вулиці, та в разі порушення закону вона буде реагувати”, – наголосив Ігор Клименко.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео “Чому поліцейських бронюють від мобілізації і як вручатимуть тепер ПОВІСТКИ?

Нагадаємо, поліція має у своїх базах інформацію про сотні тисяч осіб, які, можливо, ухиляються від мобілізації.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *