Окупанти наступають на одне з селищ: яка ситуація на фронті та як відбувається ротація на “нулі”

Ексклюзив ТСН

Окупанти атакують селище Терни, що на межі Донецької та Луганської областей. Вони намагаються захопити цей населений пункт і вклинитися в оборону наших військ. За останній тиждень українські бійці завдали тут окупантам значних втрат. Тим часом на сусідніх наших позиціях – під Кремінною – дороги в лісах подекуди перетворилися на болото.

Про це йдеться у сюжеті кореспонденти ТСН Маргарити Потапової.

Ситуація на фронті

Окупанти атакують селище Терни, намагаючись відтіснити звідти наших вояків. Тим часом весняне водопілля вносить свої корективи в бої за Серебрянське лісництво. Дороги тут перетворилися на суцільне болото.

Підрозділи бригади “Буревій” минулої ротації тримали оборону в районі Білогорівки. Командир підрозділу “Маріо” каже, після зміни позиції довелося швидко пристосовуватися до лісистої місцевості.

“Наповнені водою ворожі окопи наші бійці засипають вибуховими подарунками за допомогою ударних дронів. Це кадри знищення російської піхоти в лісах біля Лиману від 57-ї бригади”, – йдеться у сюжеті ТСН.

По напрямку активно працюють як наші роти ударних БпЛА, так і ворожі. Пересуватися до позицій треба лише в сутінках і швидко.

Бойовий медик батальйону Євген на позивний “Чіп” каже, що завжди перевіряє свій рюкзак.

“Буквально позавчора у нас було двоє поранених – один легкий з уламковими, інший також з уламковими, але складнішими – травматична ампутація нижньої лівої кінцівки. Ампутована вона була на місці вибухом, трималася буквально на шматках шкіри”, – каже медик.

“Чіп” зробив усе від себе можливе, щоб поранений боєць вижив. Євгенові – 24 роки, і 4 з них він у війську на посаді медика.

Тихо в Серебрянському лісництві не буває. Командир позиції на позивний “Добі”, попри прицільні обстріли ворожої артилерії, бойового запалу не втрачає.

“По всій лінії фронту тяжко, прильоти, відбиваємося від штурмів, може, ще штурмуємо кілька позицій”, – каже він.

Як відбувається ротація на “нулі”

На світанку бійців, які більше тижня перебували на передових позиціях без зв’язку з рідними та під постійними обстрілами, забирає бронеавтівка.

“Без розмов, кожен занурений у свої думки, вояки ідуть на перепочинок, який за кращих обставин триватиме кілька діб. А далі – знову повернення сюди, до Серебрянського лісництва”, – йдеться у сюжеті ТСН.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 18:00 за 12 квітня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, експерт назвав сценарії атак путінської армії.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *