Чому не можна відмовлятися від картоплі: вчені назвали 5 причин

Здоровя

Ті, хто дотримується дієт, зазвичай намагаються їсти якомога менше картоплі або взагалі виключають її зі свого раціону. Але медики та вчені не рекомендують цього робити, і ось чому.

Яка користь картоплі: чому не варто виключати її з раціону

Цей крохмалистий овоч багатий на мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Картопля через вміст таких корисних речовин здатна робити дива для нашого організму. Зокрема, овоч стабілізує рівень цукру в крові, знижує ризик захворювання серця й судин, підвищує імунітет, поліпшує процеси травлення і бореться з ознаками передчасного старіння.

Вчені довели, що відмова від картоплі призводить до втрати поживних речовин в організмі. Науковці провели дослідження, розділивши учасників експерименту на 2 групи. Одні харчувалися картоплею, а інші їли зернові, які не містять крохмалю. Аналізи показали, що відмова від овочу знижує вміст вітамінів в організмі.

  • Калію — на 21%.
  • Вітаміну В6 — на 17%.
  • Вітаміну С — на 11%.
  • Клітковини — на 10%.
  • Вітаміну Е — на 5%.
  • Холіну — на 2%.

Експеримент показав, що харчування повинно бути збалансованим і різноманітним, інакше можна отримати багато проблем зі здоров’ям.

Чому варто регулярно вживати картоплю: 5 основних причин

  • Вирішує проблему порушення обміну речовин. Картопля нейтралізує надлишок кислот в організмі, які утворюються за умови неправильного обміну речовин.
  • Не подразнює слизову оболонку шлунку та кишківника. Картоплю можна їсти за умови гастриту та виразки шлунку — вона цілком безпечна.
  • Знижує рівень “поганого” холестерину. Завдяки вмісту крохмалю картопля збалансовує рівень холестерину, запобігає утворенню бляшок.
  • Допомагає за умови хвороб нирок та серця. Картопля повинна бути у раціоні тих людей, які страждають на ці захворювання.
  • Зволожує суху шкіру. Картопля покращує еластичність та зволоження шкіри, також допомагає у разі сонячних опіків.  

Як правильно вживати картоплю: поради

  • Не варто їсти картоплю ввечері — краще споживати продукт на обід.
  • Не слід їсти гарячу картоплю, бо це може призвести до важкості у шлунку та порушення обміну речовин.
  • Краще варити чи запікати картоплю, оскільки смажений продукт може призвести до набору зайвої ваги.
  • Не треба зловживати картоплею, бо це може спровокувати порушення обміну речовин.
  • Лікарі не рекомендують вживати овоч хворим на діабет ІІ типу.
  • Стару та зелену картоплю краще викидати, бо у ній міститься отрута.

Читайте також:

Лікарі назвали 5 найкорисніших продуктів у світі: їх треба їсти щодня

Салат із кульбаби: у чому його користь, як правильно приготувати

Названо 7 каш, які допомагають схуднути: розганяють метаболізм і швидко спалюють зайвий жир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *