ЗСУ – про можливий наступ росіян на південь: “Техніка до чогось готується”

Війна

Росія на півдні проводить ротацію військових сил, зокрема, зосередилися у район Старомайорського Донецької області. Однак бронетехніку там не застосовують. 

Про це повідомляє керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

За її словами, протягом минулої доби росіяни пішли в штурм в районі Роботиного один різ і сім – в районі Старомайорського. 

“І ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовно перенесли ближче до сходу. Навіть в нашій зоні відповідальності більше штурмової активності в напрямку Старомайорського, ближче все ж таки до Донецької області. Це велика різниця і концентрація ворога. Але характерним є те, що бронетехніку росіяни поки не застосовують. Вони намагаються діяти в пішому порядку, використовують легкомоторні транспортні засоби, БАГИ, мотоцикли. А в цьому сенсі техніка до чогось готується”, – підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що Сили оборони знають про кількість сконцентрованої техніки ворога. 

“Розташовані вони там вже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки. І саме тому зараз важлива наша далекобійна робота, яка знищить ворожий потенціал до того, як ворог використає його у наступі”, – запевняє очільниця Сил оборони півдня. 

Нагадаємо, американські аналітики пояснили, навіщо РФ атакує на Лиманському, Покровському та Бахмутському напрямках.

Читайте провідні новини на сьогодні:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *