Окупанти перемістили зусилля на Запорізькому напрямку: Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні

Війна

Ситуація на півдні України залишається напруженою – російські окупаційні війська не припиняють штурмів. Водночас ворог дещо переорієнтував свої зусилля на Запорізькому напрямку.   

Про це розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі FREEДОМ.

“Наприклад, якщо говорити про Запорізький напрямок у нашій операційній зоні, то тут зусилля ворога переміщені у напрямку Донецької області — Старомайорського. Там більшість штурмів минулої доби — вісім. І одного разу все ж таки наважилися перевірити щільність оборони неподалік Роботиного”, — зазначила вона. 

Гуменюк також додала, що на плацдармі лівого берега на Херсонському напрямку ворог чотири рази намагався піти штурмом. Однак внаслідок цього втратив 60-70% особового складу.

За її словами, у противника виникають проблеми із формуванням штурмових груп. Ворог продовжує вишукувати підрозділи, які готові формувати такі штурмові групи. 

“Тому що навіть за наявності такої кількості живої сили є проблеми із формуванням штурмових підрозділів”, — розповіла Гуменюк.

Окупанти також намагаються підтримувати чисельність свого угруповання “Днепр” в межах 70 тис., тому час від часу проводять ротацію із підрозділами, які беруть участь у більш напружених боях на сході України. 

“Декілька підрозділів, причому спеціалізованого профілю – десантно-штурмові, спецпризначенці – були переміщені з третьої лінії глибокого тилу ближче до лінії зіткнення, тому що втрати особового складу штурмовиків серйозні і щодня необхідно поповнювати”, — резюмувала Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, Путін віддав наказ взяти Часів Яр до “символічної дати” – росіяни активізувалися та тиснуть на місто (мапа).

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *